Duikteam Dusky

Trainingen

Tijdens de jeugdtrainingen wordt er op speelse wijze gewerkt aan de verschillende snorkelvaardigheden en de conditie van de kinderen. Daarnaast kan de jeugd elk jaar één van onze zeven diploma’s behalen. De jeugdafdeling traint iedere vrijdagavond vanaf 20.15 uur in Zwembad De Wisselaar, behalve tijdens de zomervakantie.

De jeugdafdeling kent de volgende trainingsgroepen:
7 jaar: Guppies
8 jaar: Zeesterren
9 jaar: Clownvissen
10 jaar: Kreeften
11 jaar: Zee-egels
12 jaar: Dolfijnen
13 jaar: Rangers
14-15 jaar: Masters

Hieronder vind je het antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Hoe laat wordt mijn zoon of dochter verwacht voor de training?
We begeleiden jeugdleden vanaf een kwartier voor de training (20.00 uur) tot een kwartier na de training (21.30 uur). We verzoeken ouders/verzorgers om hun kinderen niet te vroeg te brengen of (al) te laat op te halen omdat er dan geen begeleiding is.

Welke spullen heeft een jeugdlid nodig?
Wanneer jeugdleden langer dan twee maanden lid zijn van de vereniging is het verplicht dat ze over hun eigen snorkelspullen beschikken. Voor de jongste groepen zijn een bril, snorkel en vinnen voldoende. Voor de oudere groepen (dolfijnen, rangers en masters) is een loodgordel verplicht. Voor iedere 25 kilo lichaamsgewicht is 1 kilo lood aan een loodgordel benodigd. Voor de meeste jeugdleden is 2 kilo lood voldoende. Het is verstandig om het lood te verdelen over de loodgordel, bijvoorbeeld 2 stuks van 1 kilo.

Onze trainers geven graag meer informatie over de aanschaf van een loodgordel of andere snorkelspullen. Voor aanschaf kun je onder meer terecht bij Decathlon en RNG Diving of andere duikwinkels in de regio. Ook biedt de vereniging gebruikte brillen, snorkels en vinnen aan tegen een redelijke prijs. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij de jeugdtrainers.

Mijn zoon of dochter voelt zich (soms) ongelukkig op de vereniging? Wat doen jullie hieraan?
Het jeugdteam let scherp op pesten en ongewenst gedrag tijdens de training en het omkleden. Wanneer uw zoon of dochter gepest wordt of betrokken is bij een ruzie geef dat dan gelijk aan bij de jeugdtrainers, zodat zij actie kunnen ondernemen.
Ook kan het voorkomen dat uw zoon of dochter qua niveau voor ligt op andere jeugdleden uit de trainingsgroep, waardoor hij/zij mogelijk uitdaging mist. Wanneer uw zoon of dochter dit aangeeft geef dit dan door aan de jeugdtrainers. In veel gevallen kunnen zij het trainingsniveau voor uw kind verhogen.

Mogen we introducees meenemen om te kijken of Duikteam Dusky iets voor hem/haar is?

Natuurlijk mag dat! Wel het verzoek om deze vooraf aan te melden via [email protected]. Daarnaast dienen introducees minimaal 7 jaar oud te zijn en te beschikken over hun A- en B-diploma. Houd er wel rekening mee dat Duikteam Dusky werkt met een groepssysteem gebaseerd op leeftijd. Meegebrachte introducees kunnen dus niet altijd meezwemmen in de trainingsgroep van uw zoon/dochter.