Duikweekend

Duikweekend

vrij08sep(sep 8)14:30zon10(sep 10)12:00Duikweekend

Over deze activiteit

Het jaarlijkse duikweekend van Duikteam Dusky.

Er zijn dat weekend 5 duiken mogelijk, ook als je niet op camping “Klaverweide” in Ellemeet staat. Je bent niet verplicht om aan alle duiken deel te nemen, je kunt je per clubduik aanmelden! Van de 5 clubduiken, duiken we 4x in de Grevelingen (geschikt voor alle gebrevetteerde duikers) en duiken we 1x in de Oosterschelde. De duiklocaties, data en tijden zijn als volgt:

VRIJDAG 08 SEPTEMBER: een middagduik en een avond/nachtduik;
DUIK #1; Dreischor, Frans Kokrif [5], Grevelingen, briefing om 13:30h
Deze populaire duikplaats heeft een wirwar van oude dijkresten en prachtig begroeide reefballs. Je vindt de reefballs vlak voor de instapplaats. Kijk via de gaten naar binnen om te ontdekken wat zich daar afspeelt, je zult vooral kreeften, krabben en zeenaalden zien. Ook tussen de basaltblokken tref je kreeften aan en op de zandbodem leven platvissen en palingen. Adres: Dreischor Parking, Zuidlangeweg, Dreischor. Meer info: https://www.duikersgids.nl/en/dive-spots/dreischor-frans-kokrif

DUIK #2; Den Osse, Nieuwe Kerkweg [14], Grevelingen, briefing voor deze NACHTDUIK is om 20:30h
Deze duikstek is een van de meest populaire duikstek in Nederland. Hier is een zeer overvloedig onderwater leven, met een makkelijke instap via een steiger, of met de trap. Kreeften en ander onderwater leven zijn ’s-avonds op actief, dus een prachtige ervaring. Vereist: duiklamp en back-up lamp, en ben op tijd want het kan hier druk zijn.
Adres: Parking Langendijk, Scharendijke, Meer info: https://www.duikersgids.nl/duikstekken/den-osse-nieuwe-kerkweg

ZATERDAG 09 SEPTEMBER: een ochtendduik en een middagduik;
DUIK #3; Plompe Toren [44], Oosterschelde, briefing om 10:10h op de parking, HW 11:10h
We duiken hier precies rond het hoogwaterwater tij. Maar we wel kans getrakteerd te worden op een overvloedig Noordzee-leven zo dicht bij de stormvloedkering. Dit betreft een Oosterscheldeduik met getij is ervaring en/of (in opleiding met een instructeur) brevetering stromingsduik noodzakelijk.
Adres: Parking Plompe Torenweg, Burgh-Haamstede. Meer info: https://www.duikersgids.nl/en/dive-spots/plompe-toren

DUIK #4; Scharendijke (16), Grevelingen, briefing start om 14:00h
Duikers van alle niveaus (!) hebben hier uitdagingen, je hebt hier mooi begroeide reefballs waar een kreeft of een krab in kan schuilen, er liggen hier de wrakjes “Zeehond” op 9 meter diepte, en “Rat” op 12 meter diepte, en de “Serpent” op -29 meter diepte. Kortom leuk voor iedereen!
Adres: Parking bij De Kabbelaar, Kloosternol 3, Scharendijke. Meer info: https://www.duikersgids.nl/duikstekken/scharendijke

We zijn ruim op tijd terug voor de barbecue, op Camping Klaverweide in Ellemeet (zie separate aankondiging), iedereen is welkom! Wel apart opgeven.

ZONDAG 10 SEPTEMBER: een ochtendduik;
DUIK #5 Willems Reef, Grevelingen, briefing start om 10:00h
Je moet wel over de dijk klimmen, maar dan is dit een geschikte duiklokatie voor iedere duiker, die de afgelopen jaren sterk in populariteit wint! Bij Willems Reef is er normaal goed zicht en deze duikstek staat bekend om zijn sepiola’s, kreeften, nnordzeekrabben en overige biodiversiteit. Adres: Koepeltje West, Rampweg Scharendijke. Meer info: https://www.duikersgids.nl/en/dive-spots/willems-reef

Laat graag even onderstaand aan welke duiken je wilt deelnemen.
Met vriendelijke groet, de Duikcoaches

Lees meer

Tijd

8 (Vrijdag) 14:30 - 10 (Zondag) 12:00