Terugblik clubkampioenschappen

Terugblik clubkampioenschappen

Op vrijdag 16 januari was het weer zover. De meest fantastische clubkampioenschappen waren er weer. Ook dit jaar werden de activiteiten als: zover mogelijk onderwaterzwemmen, binnen 5 minuten zoveel mogelijk baantjes snorkelen en de 50 meter borstcrawl weer getest. Toch was er dit jaar weer een nieuwe uitdaging, jawel de kinderen mochten gaan bungee-zwemmen!
Zover mogelijk onderwaterzwemmen werd getest aan de hand van een groot lint aan de zijkant van het zwembad. Binnen 5 minuten zoveel mogelijk baantjes snorkelen moesten de kinderen heel veel op en neer zwemmen want elk baantje telt! Bij de 50 meter borstcrawl moesten de leerlingen in een zo’n snel mogelijke tijd naar de overkant zwemmen. En bij het nieuwe onderdeel bungee-zwemmen werden de kinderen vast gemaakt met een loodgordel aan een elastisch touw. En probeer dan maar eens zo ver mogelijk te zwemmen, moeilijk hoor! Ook bij dit onderdeel werd het gemeten aan de hand van een centimeter naast het zwembad.

De kinderen moesten bij alle onderdelen proberen om zoveel mogelijk punten te scoren. De kinderen kregen hier een bepaalde tijd voor. Wat opviel was het aantal ouders op de tribune die hier goed konden bekijken wat de kinderen moesten doen. Tevens zorgden zij voor een extra stimulans bij de kinderen.

Hier staan de uiteindelijke winnaars per onderdeel:
Onderwaterzwemmen: Mees Schultheiss
5 min. Snorkelen: Mees Schultheiss
50 meter borstcrawl: Yoël Baay
Bungee zwemmen: Yoël Baay
Sterre Damen (5 min. Snorkelen), Teun Voesenek (bungee-zwemmen), Tim Vergroesen (borstcrawl) en Evi Voesenek (onderwaterzwemmen) behaalden de meeste vooruitgang.
Mees Schultheiss, Bas van Empel, Kim Klinkenberg, Levi Klinkenberg, Mathijs Damen, Sam Bolluyt, Pablo Daniels en Evi Voesenek waren het beste van hun groep.
Gefeliciteerd met dit behaalde resultaat!
Dit bericht is geschreven door jeugdtrainster Lonneke van der Meulen.

 
De scores van 16 januari 2015.