Clubkampioenschappen jeugdafdeling

Clubkampioenschappen jeugdafdeling

Door: Rebecca Vermeer
24 maart waren alle jeugdleden weer fanatiek aan het strijden tijdens de tweede clubkampioenschappen. Zoals elk jaar kijken we hoever ze onderwater kunnen zwemmen en of zij hun afstand van de afgelopen  clubkampioenschappen in november hebben kunnen verbeteren. En dat hebben ze zeker gedaan. Sem heeft zelfs 2 keer zover onderwater gezwommen!

Ook werd er weer getest op snelheid met de 50 meter borstcrawl. Hierin was Mike 10 seconden sneller dan de vorige keer. Op het onderdeel 5 minuten snorkelen waren de meeste jeugdleden helaas minder ver gekomen dan de vorige keer. Maar gelukkig waren er ook verbeteraars. De beste hierin was Sam, die in deze 5 minuten 45 meter meer zwom dan de vorige keer.
Het laatste onderdeel wisselt elk jaar. Dit jaar hebben we gekozen voor verspringen. De jeugdleden moesten vanaf de duikplank zover mogelijk in het water springen. Voor deze was het aardig lastig om een goede verbetering neer te zetten, omdat het hier om centimeters gaat. Behalve bij Enola, want die had een veel betere tactiek dan de vorige keer, ze sprong namelijk 1,1 meter verder!

Voor iedereen hebben we een certificaat afgedrukt met daarop hun uitslagen. De beste verbeteraars, beste per onderdeel en beste per groep hebben een mooie medaille in ontvangst mogen nemen.
Image-1

Beste per onderdeel
5 min Floris
Verspingen Boris
Borstcrawl Simon
Ondewater Kim
   
Beste verbeteraar
5 min Sam
Verspingen Enola
Borstcrawl Mike
Ondewater Sem
   
Beste per groep:
Masters Floris
Rangers Simon
Dolfijnen Matthijs
Zee-egels Sam
Kreeften Roan
Clownvissen Evi
Zeesterren Pepijn