Duiken steengroeves de Lillé & la Gombe

Duiken steengroeves de Lillé & la Gombe

Steengroeves de Lillé (Sprimont) en La Gombe

September 2018. Denk je in: je duikt onder het gladde wateroppervlak. Wanneer je naar beneden kijkt zie je 15m open zicht. Luchtbellen die langs je omhoog gaan, je buddy die veelbetekenend naar je kijkt. Je daalt rustig af en terwijl je om je heen kijkt word je verrast door een school met voorns, een steur die rustig zijn gang gaat, karpers die nieuwsgierig zijn. Je komt langs een vliegtuig en een tank waar je bij naar binnen kunt kijken.. En dan… Dan komen we aan op het grote feest! Een feest waarbij iedereen mag aanschuiven: duikers, voorns, karpers (in alle maten) en waar grote steuren ons welkom heten. Op het hoogtepunt verschijnt daar in alle stilte een prachtig gekleurde snoek. Ze steelt de show zonder dat ze het doorheeft.

Je kijkt op je manometer en weet dat het tijd is om afscheid te nemen. Voor nu. Volgend jaar komen we terug en maken we er weer een feest van!

En laat dat ‘volgend jaar’ nu al heel dichtbij komen. Namelijk zondag 15 september 2019.

Voor de eerste duik gaan we naar de Lillé in Sprimont. Vervolgens lunchen we daar en vertrekken we naar La Gombe voor onze tweede duik.
Al een aantal jaar is dit een zeer toffe dag. Dus schrijf je in!
Voor deze activiteit nodig we ook Duikteam Dusky uit en hopen we er samen een geslaagde dag van te maken.

Let op! Voor deze duiken dien je minimaal in het bezit te zijn van een ‘Advanced Open Diver’ of vergelijkbaar brevet. Daarnaast moet je een geldig medische gezondheidsverklaring hebben.

Zie de websites voor meer informatie:
https://www.duikersgids.nl/la-gombe en https://www.duikersgids.nl/sprimont

Voor Duikteam Dusky: vind je het leuk om met ons mee te gaan? Gezellig, sluit lekker aan. Stuur even een mail met jouw naam, hoogste duikbrevet en aantal gelogde duiken naar [email protected].

Voor iedereen geldt: uiterste inschrijfdatum is 8 september.

Op dit moment is er nog geen gezamenlijk vervoer geregeld. Er zal een app groep worden aangemaakt met wie er mee gaan, dan zal er samen gekeken kunnen worden naar vervoer.

Met Groeten, duikcoaches