Verslag zwembaduitje 8 oktober

Verslag zwembaduitje 8 oktober

Door: Marijn van Dongen

Voor veel kinderen (na het Dusky kamp natuurlijk) hun meest favoriete Dusky evenement van het jaar. Dit jaar zijn we bij Center Parcs Port Zélande beland voor ons zwembaduitje. Een tropisch zwembad met twee kleine glijbanen, maar vooral een zeer leuke wildwaterbaan.

Het evenemententeam was hier in het verleden al een keer eerder naar toe gegaan tijdens de zoektocht naar een waardige vervanging van het vertrouwde Tongelreep, dat dit jaar helaas zijn deuren sloot. Bij dat bezoek viel de wildwaterbaan ons al erg in de smaak en besloten we dat we hier graag nog een keer terug wilden komen met de jeugd. Een jaar later staan we dan ook met maar liefst 37(!) kinderen weer voor de deuren van Aqua Mundo Port Zelande, klaar om het zwembad te bestormen en de wildwaterbaan te trotseren.

Na een korte stop om ons kamp in het zwembad op te zetten worden de kinderen op het zwembad losgelaten. Met een aantal leiders in het kielzog vliegt de horde op de wildwaterbaan af, vastberaden om deze als eerste te overwinnen. Al snel blijkt de wildwaterbaan voor veel kinderen meer dan dat ze hadden kunnen hopen, de vele aftakkingen in de baan zorgen ervoor dat kinderen van de groep plots verdwijnen om vervolgens kletterend via een glijbaan ergens verderop weer te verschijnen. Op een paar diehards na druipen de meeste kinderen na een aantal afdalingen af, om vervolgens de andere glijbanen te bezoeken.
Rond één uur is het tijd om de stevige trek te stillen en word er friet met een snack uitgedeeld. Al snel verdwijnen de frietjes in hongerige mondjes, want iedere minuut die verspilt wordt aan eten is een minuut niet de wildwaterbaan bestormen of de glijbanen afrazen.

Maar uiteindelijk om vijf uur wordt de aftocht toch eindelijk geblazen. Eerst nog even gelukkige voorbijganger vinden die een groepsfoto kan maken om vervolgens met zijn allen naar de bus toe te lopen. Afgepeigerd ploffen zowel trainers als kinderen in de bus op een stoel neer. Een aantal hebben zelfs hun pyjama’s al aan! Klaar om na een lange dag lekker zwemmen hun bed in te duiken.

De terugreis verloopt rustig en eenmaal terug in Breda worden de kinderen weer met hun ouders verenigd en zit de dag er weer op. De trainers zwaaien iedereen nog even uit en vertrekken dan uiteindelijk toch ook zelf nog richting huis. Om na een lange maar leuke dag even op de bank neer te ploffen.

De foto’s van het spetterende zwembaduitje van de jeugd naar Port Zelande staan online. Staat er een foto tussen die je liever niet online hebt? Mail dan naar [email protected].