Kennismaking nieuwe trainers

Kennismaking nieuwe trainers

Aan het begin van het nieuwe seizoen zijn er bij het jeugdteam één nieuwe trainer en één assistent-trainer begonnen. Iris de Jong stelt ze even aan jullie voor:

Veerle van dongen
Veerle is 21 jaar en woont in Breda. Ze is vanaf jongs af aan al lid van onze vereniging en deed enthousiast mee met kampen en anderen activiteiten. Ze is inmiddels 13 jaar lid van Dusky. Veerle heeft ook nog 3 broers. Marijn en Lucas die ook training geven bij ons en nog een jonger broertje Hugo. Zij zijn allemaal lid van Dusky, veel mensen weten alleen niet dat zij broer en zus van elkaar zijn. Veerle is ons team komen versterken omdat zij en Lonneke goed contact hebben. Lonneke vroeg of Veerle het leuk zou vinden om trainster te worden en dit zag Veerle wel zitten. Veerle vind het belangrijk dat kinderen tijdens haar lessen veel plezier hebben met elkaar en met de verschillende zwemoefeningen die zij samen met Lonneke bedenkt. Veerle geeft samen met Lonneke les aan een van de jongere groepen, namelijk de Clownvissen. Het leukste evenement van het zwemseizoen vindt ze jeugdkamp. Samen met de kinderen leuke activiteiten doen en elkaar op een anderen manier leren kennen.

Veerle werkt op moment als bijbaan bij New York pizza, dus misschien als je een pizza besteld kom je haar nog tegen! Ze doet nu op het moment een veehouderij studie. Veerle is dol op dieren daarom is zij ook vegetariër. Ze gaat het liefste in haar vrije tijd ook lekker uiteten bij Sumo. Haar hobby’s zijn met haar hond spelen en verzorgen.

Haar mooiste herinnering aan Dusky is van een tijd gelden toen zij als jeugdlid aanwezig was op een jeugdkamp. Ze hadden toen een dropping in de nacht en op een gegeven moment komen ze een hond tegen. Deze hond was met de groep van Veerle mee gelopen naar de kamplocatie. Daar is hij de rest van de dagen gebleven. Hij werd ontzettend verwend en vooral door Veerle. Dat was wel een bijzondere ervaring. Wat Veerle nog graag wil bereiken binnen Dusky is haar 25 jarig jubileum.

Veerle-stukje

Yoël Baay
Yoël is 16 jaar en woont in Breda. Hij is net als Veerle al van jongs af aan lid van onze vereniging. Yoël is het type dat altijd 100% fanatiek meedoet. Hij is inmiddels 8 jaar lid van onze vereniging. Yoël heeft een broertje Quinten die nog jeugdlid is.
Yoël was een paar jaar voordat hij 16 werd al duidelijk over één ding; hij wilde jeugdtrainer worden. Toen hij in het laatste jaar van de junioren zat mocht Yoël al een aantal keer meehelpen bij de jongere groepen. Zo konden wij een beetje peilen of het iets voor hem zou zijn. Voor de zomervakantie kreeg Yoël in een gesprek de vraag of hij graag assistent-trainer wilde worden. Wanneer jeugdleden doorstromen naar de trainersgroep zijn ze de eerste paar jaar assistent zodat ze in rustig tempo nog kunnen leren om training te geven. Hier zei Yoël gelijk ja op en zo geschiedde.

Yoël is gek op de vereniging en hij vind het leuk om les te geven. Hij zou graag in de toekomst ook docent willen worden. Hij wil kinderen graag op een leuke manier kennis laten maken met de snorkelsport. Het leukste evenement van het jaar vindt hij jeugdkamp. Waar hij altijd samen met zijn vrienden bij elkaar kon zijn en mee kon doen aan toffe activiteiten.

Yoël helpt op dit moment de jongere kinderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken, dit vindt hij heel leuk om te doen. Yoël zit in het 4de jaar van de HAVO op het Graaf Engelbrecht in Breda. Zijn lievelingseten is friet met een kroket. Yoël vind het leukste Dusky moment de momenten dat hij bij Neptunus moest komen als hij iets had gedaan wat niet mocht op kamp. Binnen Dusky wil hij graag over een tijd een eigen groep training geven.

yoel-stukje