Terugblik jeugdkamp 2015

Terugblik jeugdkamp 2015

Het jeugdkamp van 2015 is inmiddels een maandje geleden. Trainers Lucas van Dongen en Sandra Jacobs blikken terug op een geslaagd kamp.

Lucas van Dongen
14 tot 17 mei was het weer zover. Het befaamde Dusky jeugdkamp was weer om de hoek! Met bijna 40 aanmeldingen was het garantie voor veel plezier!

Midden in de bossen van de Hoge Rielen in België stonden de jeugdtrainers klaar voor het opvangen van de jeugdleden. Het duurde even maar uiteindelijk was iedereen er en kon het hele kamp van start gaan. Er werd al snel begonnen aan de activiteiten die voor de jeugd waren gepland. Op de eerste dag werd er ook al lekker gegeten want elke avond stond in het teken van een ander land. Zo hadden we eerst Chinees gegeten, daarna Mexicaans en als laatste een Amerikaanse Barbecue!
Bij de activiteiten werd door alle jeugdleden actief meegedaan en er waren klassiekers zoals Levend Cluedo, Levend Stratego, de workshops en een enge spooktocht. Maar er waren ook nieuwe activiteiten zoals het Levend Kwartet en de befaamde Oriëntatieschatzoektocht (ook wel bekend als de swagmoneyblackmarketdealercrusade). En voor dat ze het wisten waren de vier dagen en drie nachten alweer om en stonden ze aan het eindpunt van het kamp. Één laatste activiteit: Neptunes. De nachtmerrie van alle kinderen want ook dit jaar bracht hij weer lekkere oceaansoep mee. Niet veel kinderen hoefden te gaan voor de soep, maar sommigen moesten toch net iets vaker bijgespijkerd worden dan andere. Daarnaast waren er ook beloningen voor de kinderen die zich goed hebben gedragen tijdens kamp!

Als we er zo op terug kijken kunnen we vaststellen dat het zeker een geslaagd kamp is geweest. En we hopen dan iedereen ook weer terug te zien tijdens het kamp volgend jaar in de Roerdomp! Tot volgend jaar!

Sandra Jacobs

Donderdag 12 mei begon het jaarlijkse jeugdkamp. Ik wil allereerst het jeugdevenemententeam in het zonnetje zetten. Wat een leuke activiteiten hebben zij gemaakt. Bedankt!

Al vroeg stroomden de kinderen vol enthousiasme binnen. Dit jaar werden de teams vertegenwoordigd met lintjes en een vlag die zelf door de groep werd gemaakt. Dit jaar waren er ook thema’s bij het eten. De eerste avond aten we Chinees, de tweede avond Mexicaans en de derde dag was er de bbq. Niet iedereen wist of ze het eten lustte maar iedereen heeft het wel geprobeerd. Zo werd er bij het Chinees zelfs met stokjes gegeten.

We hadden activiteiten in het bos, workshops en een spooktocht. Ik vond hem ook eng maar het was fantastisch opgezet. De workshops waren erg leuk van cocktails maken tot skaten. Ook dit jaar was neptunes van de partij met een heerlijk hapje. Hij noemde een hele lijst op met kinderen die in het zonnetje werden gezet of een hapje moesten eten. Bij de groepsstrijd konden de teams ook punten verdienen. Bij neptunes werd de winnaar bekend gemaakt, namelijk het gele team. We hebben geboft met het weer want we hebben alle activiteiten kunnen doen.

Namens alle jeugdtrainers en het jeugdevenemententeam wil ik alle kinderen bedanken voor het geweldige kamp!
Foto’s / video