Terugblik jeugdkamp 2016

Terugblik jeugdkamp 2016

door: Iris de Jong
Donderdag 5 mei was het eindelijk zover: het Dusky Jeugdkamp 2016! Na de goede voorbereiding konden we eindelijk vertrekking richting Westelbeers. Het kamp begon zoals altijd met de regels en de teamindeling. Ieder team maakte zijn eigen vlag met daarop de naam van het team. Deze teams gingen gedurende het hele kamp met elkaar de strijd aan, maar moesten natuurlijk ook de corvee op zich nemen.

Tijd voor wat ontspanning; de kinderen konden tafel tennissen, voetballen, volleyballen, in de speeltuin spelen of op het luchtkussen springen. Ondertussen werd het eerste avondmaal klaargemaakt. Dit keer stond shoarma op het menu met lekkere frietjes. Na het eten was het tijd voor het eerste spel, levend stratego. Een van de favorieten die ieder jaar terug komt. Ook een bekende van vorig jaar was de oriëntatie schatzoektocht waarin je met opdrachten de enige echte dusky’s kon verdienen. Door te onderhandelen met piraten moest je zo snel mogelijk de schat zien te vinden. Uiteraard werd de dag afgesloten met een potje weerwolven, een rollenspel waarin de kinderen de wolven moesten zien te ontdekken.

Op dag twee van het kamp startten we de dag met een paar oud Hollandse spelletjes. De kinderen gingen o.a. spijker poepen, zaklopen, koekhappen en Annemaria Koekkoek spelen. Deze dag hadden we ook twee nieuwe activiteiten: de lip dub waarin we onder een liedje gekke dansjes of sportieve activiteiten konden uitvoeren. Deze is binnenkort te zien in het kampfilmpje! Daarnaast hadden we dit jaar weer een nieuwe special. Dit jaar was het de stormbaan! In de avond aten we Italiaanse pasta en gingen we over op het smokkelspel waarin kinderen kaartjes moesten smokkelen zonder door de douanes te worden getikt. Voor de verandering hebben we dit jaar geen bonte avond gehad. Dit jaar was er een spelshow genaamd: ‘jongens tegen de meisjes’. Hierin namen de jongens het op tegen de meisjes door middel van verschillende spelletjes. Het was een erg leuke en spannende strijd die nek aan nek ging. Aan het einde waren het toch de jongens die aan het langste eind hebben getrokken. We eindigde de avond met verschillende breaklight games. Hierbij was een veld helemaal afgezet met breaklights en moest er worden geprobeerd om elkaars breaklights te stelen. Een ander spel stond in het teken van complimentjes sturen d.m.v. kleuren codes.

Dag drie begonnen we met het levend vissenbord, een spel dat lijkt op levend ganzenbord. Het doel van het spel was om zo snel mogelijk je pionnetje van de start naar de finish te krijgen. Als je op een cijfer kwam dan kon je een opdracht krijgen waardoor je weer vertraging op liep met het dobbelen en stappen zetten. In de middag was het tijd voor een bekend spel, het zieke dorp. Hierin moesten de teams proberen om alle zieke mensen uit het dorp te genezen. Dit kon door iets uit te voeren of bij de apotheek een medicijn te halen.  In de middag was het zo warm dat we besloten het middagprogramma te schrappen om even lekker wat vrije tijd te nemen rondom het meer. Hier konden de kinderen vlotten bouwen, zwemmen of lekker zonnen. Voor de laatste avond was het tijd voor de terugkerende BBQ. Die we dankzij het lekkere weer natuurlijk buiten konden houden. De corvee dienst van die avond liep anders dan geplant… Het liep namelijk uit in een groot watergevecht met trainers en kinderen. Zelfs Arie de kok werd niet gespaard! Nadat iedereen weer gedoucht was en drogen kleren had aangetrokken ging het kampvuur aan en was het tijd voor de spooktocht. Deze werd gehouden in het bos en de kinderen moesten in kleine groepen er doorheen, waarbij ze natuurlijk de stuipen op het lijf werden gejaagd door enkele nog steeds onbekende figuren in het bos.

De laatste dag brak aan, de dag die in het teken staat van opruimen, de laatste spelletjes en natuurlijk Neptunes. Als eerste werd het terugkerende levend stratego gespeeld, gevolgd door Hollandse Leeuwen. Nadat we nog wat hadden gegeten was het tijd voor het laatste onderdeel; Neptunus! De zeegod heeft het hele kamp mee gekeken of kinderen zich goed gedragen hebben. Was dit zo kregen ze 1 hapje van het lekkere spul. Hadden kinderen zich misdragen kregen ze een hapje van het vieze prut. Dit om hen eraan te herinneren dat ze volgend jaar zich wat beter moeten gedragen. Na Neptunus mochten de kinderen naar huis. Wij als trainers konden de auto’s inladen en een tijdje later ook richting huis rijden. Ik spreek namens het hele team als we jullie willen bedanken voor een super geslaagd kamp met mooi weer en veel gezelligheid. Ook wil ik het hele jeugdteam bedanken voor hun inzet tijdens het kamp en hoop ik iedereen volgend jaar weer te zien!

De foto’s van het jeugdkamp vind je op deze pagina.