Verslag Kautenbach 2018

Verslag Kautenbach 2018

Door: Kris Verhaegen
Ook dit jaar was er weer een Dusky pinksterkamp bij Camping Kautenbach. Met een ‘bijna’ voltallig jeugdteam en een mooi aantal senior-leden met hun familie was er weer een behoorlijke vertegenwoordiging van Duikteam Dusky in Luxemburg. Daar waar we zaterdag nog volop zon hadden, moesten we het in de loop van zondagmiddag doen met enkele fikse regenbuien, maar dat liet de pret niet bederven. Onder de luifel van je tent met een goed glas in de hand gezellig samenzijn kan ook in de regen!

In tegenstelling tot de voorgaande jaren werd er dit jaar niet geopteerd voor een traditionele barbecue op zaterdag, maar wou het evenemententeam het iets experimenteler aanpakken met gebraden kippen en een heus speenvarken aan het spit. Het varken liet zich gewillig braden, maar de kippen dachten er helaas anders over. Dat gaf wel eventjes wat stress bij de grillmasters, maar uiteindelijk heeft iedereen zijn buik(je?) kunnen rond eten. Er was zelfs vers bereide appelmoes en ook een dessert werd niet vergeten. Een geslaagde afwisseling op de traditionele BBQ.

Aansluitend hadden we zaterdagavond ook een quiz, vorig jaar voor de eerste maal georganiseerd door Iris, en dit jaar zo mogelijk nog spannender gemaakt door Iris en Jeanny. Een quiz waarin zowel voor jonge deelnemers als de iets minder jongere wat te herkennen en raden viel. Een supertof initiatief van Iris wat in ieder geval zorgt voor de nodige afwisseling en het dichter bij elkaar brengen van de leden. Want dat is het uiteindelijke doel van ons Dusky-pinksterweekend!